Grundloven: Forsamlingsfrihed

§ 79

Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred.

Comments

  1. Uenig i den sidste linie. Den er forfattet så svagt at enhver forsamling kan forbydes af myndighederne.

    Det er dog værd at bemærke, at den er forfattet i en tid hvor frygten var oprør mod staten, ikke Covid pandemi.

    At bruge den svaghed i grundloven i flæng for at “beskytte” samfundet er en glidebane. Hvad bliver det næste? Tvungen årlige læge besøg? Tvungen motion? Tvunget arbejde (det forsøger politikerne allerede ihærdigt, ledige hænder er dårlige hænder, er filisofien).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.